Dries Hoebers van HOTEC wint

“Genker Ondernemer van het jaar 2023”

8 november 2023

Van links naar rechts: Toon Vandeurzen, schepen van economie, duurzaamheid en ruimte. Luca Bruno, voorzitter UNIZO Genk. Wim Dries, Burgemeester Genk. Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder UNIZO Limburg.

Dries Hoebers van HOTEC is ‘Genker ondernemer van 2023'

Deze week reikte UNIZO Genk voor de vierde keer de award ‘Genker ondernemer van het jaar’ uit. Voor 2023 mag Dries Hoebers van HOTEC de prijs in ontvangst nemen. HOTEC bestaat sinds 1993 en ontwikkelt houten trappen en binnendeuren.

Voor de 4e keer organiseerde UNIZO Genk de Awarduitreiking “Genker ondernemer van het jaar”. Dries Hoebers van HOTEC kwam als grote winnaar uit de bus en volgt Gianfranco Raineri op. De Award  uitreiking vond dinsdagavond plaats bij Tectum te Genk en werd voorafgegaan door een boeiende show van mentalist Piet Kusters. De meer dan honderd aanwezigen genoten voluit van een prachtige avond in fijn gezelschap.

“Bij HOTEC vindt u vakmanschap en passie voor binnenhuisschrijnwerkerij onder één dak” blijkt niet alleen een mooie leuze maar werd ook zo ervaren door de juryleden bij het aanhoren van Dries zijn ondernemersverhaal. Dries Hoebers is met z’n 32 jaar een jonge ondernemer die durft te investeren in moeilijker tijden. Zo investeerde hij pas in 2 nieuwe CC machines om deuren te produceren want innoveren is vandaag ondenkbaar volgens Hoebers. Bovendien creëert hij arbeidskansen voor mensen in een kwetsbare positie waardoor HOTEC vandaag met zijn 40 medewerkers verder timmert aan de toekomst van het familiaal bedrijf. 

Ik geloof in het potentieel en de kracht van mijn team en partners, die mee aan de basis liggen van deze overwinning. Dit met een dikke knipoog aan wijlen mijn vader Erik Hoebers die in 1993 aan de wieg stond van schrijnwerkerij HOTEC.

Dries Hoebers

In hun atelier te Genk worden trappen en deuren van A tot Z gemaakt en afgewerkt. Het machinepark is modern en de vakmensen gedreven, wat garanties biedt voor een professioneel eindresultaat. Montageploegen doen de plaatsing en moest er nadien toch nog een probleem opduiken dan schiet de serviceploeg van HOTEC in actie. 

Voor de winst van Dries baseerde de jury van UNIZO Genk zich op 4 criteria:

  • Uitzonderlijk ondernemerschap adhv financiële groei, winstgevendheid en marktpositie.
  • Inzet en doorzettingsvermogen, het nemen van risico’s en het tonen van veerkracht in moeilijke tijden.
  • Innovatie en creativiteit door het ontiwkkelen van nieuwe producten, diensten of bedrijfsmodellen.
  • Persoonlijk ondernemerschap en Genker ambassadeurschap


“Ik ben zeer vereerd maar vooral ook verrast om als winnaar uit de bus te komen,” 
zegt de bescheiden Dries. “Ik draag de award op aan mijn broer Yannick en neef Geert (tevens petekind van papa Hoebers) met wie ik het bedrijf run. Het winnen van deze award was ondenkbaar zonder de inzet en gedrevenheid van heel het team”.
Francis Paulussen van Jacobs Autocars en Heidi Hamerijckx van Quick & Burger King waren mooie runner ups voor de  Award.

Algemene vraag